Barne litteratur: dyr bjørner edderkopper frosker rever

Fra veldig sulten sommerfugllarver og pingviner for hver dag i året til Kongeriket Frogavia, dyr herske i barnelitteratur.


nøkkelord:
Frogavia, frosker, frosk tegn, frosk verden, ridderlighet frosk riddere, frosk prinsesse, frosk konge, frosk dronning, stor dam


Artikkel Body:
Fra veldig sulten sommerfugllarver og pingviner for hver dag i året til Kongeriket Frogavia, dyr herske i barnelitteratur. Enten brukes til å lære tall, farger, eller mer subtile lærdom av moral, dyr er den perfekte kjøretøy for transport av materielle og immaterielle konsepter på en underholdende måte.

De unike ikke-helt-menneskelige ennå ikke-helt-dyr tegn i den klassiske Dr. Seuss historier, sammen med allegorier om ære og selv nedrustning, satte scenen for den neste generasjonen av barnebøker og underholdning. Endearing skapninger fra Sesame Street (hva er en Snuffleupagus, likevel?) Og dukker fra Mr. Rogers 'Neighborhood skapt en verden av make mener at barn kan kalle sitt eget.

I barnelitteraturen, er historien ofte sekundært til det overdådige illustrasjoner. "The Very Hungry Caterpillar," for eksempel, ville ikke være nesten like overbevisende uten Eric Carle illustrasjoner. Likeledes, "Hvis du gir en mus en Cookie" er flink, men Felicia Bond illustrasjoner gjør boken barneklassiker.

Kristin Zambucka er "Frog Knights" og "Frogavia! Frogavia!" er perfekte eksempler på bøker som består av både overdådige illustrasjoner og overbevisende historier. I den første boken, frosk tegn lever i sin egen frosken verden - den store dammen kjent som The Kingdom Of Frogavia. Den ekte frosker kongen unseated fra hans gamle trone og forvist til en langt, langt dam av en ond hersker. Som hans mobbing og tyranniske styre strekke på, Frogavian folk blir stadig mer rastløs og ulykkelig. Til slutt, en gruppe modige unge opprørere stå opp og gå på leting etter sin sanne konge. De til slutt finner ham og han kaller dem ridderlighet frosk riddere i takknemlighet for deres lojalitet. Kongen, sammen med en frosk dronning og frosk prinsesser, tilbake til Frogavia og høyre den urett av den onde herskeren. I den andre boken, utvikler historien, med en av de ridderlighet frosk riddere ber om frosken prinsessens hånd i ekteskap, men hun gifter seg med en annen. Frosken ridder blir hans venner fra den første boken til å fortsette på deres oppdrag for å gjøre god triumf over det onde.

Zambucka bøker er mer lunefull enn for eksempel Mary Pope Osborne Magic Tree House serien eller Tony Abbotts Secrets of Droon serien, men fange magien i barndommen mens formidle nuggets av visdom. Den spesielle måte og appell av tegnene er at de kommer fra dyreriket.

Det er ingen tvil om at skapninger står sentralt i dagens barnelitteratur. Enten helt imaginære, slik som i "Where the Wild Things Are", eller ekte, som er de "365 Penguins", eller litt av begge deler, som i "Frogavia! Frogavia!", Barna er betatt av dyr som forårsaker fantasien til å sveve.

 

hva type karakterer finner man i litteratur for barn

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits