viktigheten med å kontroollere sinnet

Siden oldtiden har de menneskelige filosofer innsett viktigheten av sinnet i styrer menneskelige forhold. De visste at en persons ytre omstendigheter var resultatet av hans indre tanker. De var klar over at hvis personen tenker på rikdommer, ville han ha rikdom, mens hvis tankene er av fattigdom, suksess og fiasko ville produsere de tilsvarende effekter i personens omstendigheter. I dag har moderne vitenskap erkjent sannheten av disse funnene. Derfor blir det viktig for en person å kontrollere sinnet hans.

Yoga har spesifikke teknikker som omhandler læren om tankekontroll. Vi vil studere sinnets natur som er anerkjent av yoga i dette kapitlet. Shankaracharya har definert sinnet på fire forskjellige måter som per sine funksjoner: Manas for jobben med å løse og tvile; buddhi for avgjørelsen og dom; Asmita for bevissthet sin individuelle eksistens og Tsjita for å huske tidligere erfaringer. The Mind er en enorm samling av tanker og spor av tidligere erfaringer. Når du er født, er ditt sinn samlingen av samskaras samlet opp gjennom tidligere fødsler. De samskaras, hvis frukt er allerede hatt har blitt utryddet. Men som du vokser opp, er nye samskaras blir lagt kontinuerlig på grunn av ulike handlinger utført av deg fra fødsel til død. Dette oversettes til loven om karma som sier at hendelsene en står overfor i sitt liv er resultatet av aktiviteter utført av ham i det siste, og hans sinn ved fødselen inneholder samskaras fra hans tidligere fødsler.

Yoga gjenkjenner fem faktorer, grunnleggende å sinnet til hver person. De kalles kleshas fordi de er forfedrene til enhver menneskelig elendighet. De er: avidya som er den falske kunnskap eller uvitenhet om ens sanne selv i forhold til objekter; Asmita eller ego følelse siden i yoga, kropp og sjel er to forskjellige aspekter; raga er smak av hyggelig opplevelse; dvesha eller aversjon mot smerte; abhinivesha eller frykt for døden. Yoga forstår den menneskelige atferd fra perspektivet til disse fem kvaliteter som antas å være til stede i en person siden fødselen og anses som urenheter i sinnet. De gjør en person ustabil og urolig. Derfor yoga har veket av dhyana og pranayam å rense tankene dine.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits