Yoga Sutras

Yogasutra er en bok på 195 separate setninger som er designet for å være lett å huske. Fordi det er et arbeid som er like mye en del av moderne yoga som det var en del av fødselen av yoga, er dette bestemt bok holdt i svært høy aktelse i yoga verden.

noen Bakgrunn

Opprinnelsen til Yogasutra er tema for noen debatt blant både historikere og utøvere. For eksempel, det er noen mennesker der ute som kreditt skrivingen av dette settet av sutraer til en grammarian heter patanjali. Senere, skjønt, en tidslinje konstruert som viste at å være usannsynlig. Innen yoga samfunnet, men mange sier at patanjali var faktisk bare en kompilator, og at før arbeidet ble skrevet, ble Sutraer bare huskes og gått ned mellom lærer og elev. Tidslinjer gjør det, men foreslår at denne teksten ble bygget i om det andre århundre f.Kr.

Navnet på denne teksten er navngitt ved hjelp Sanskrit ord: yoga, du sikkert vet, er et tankesett der du er i stand til å få mestring av følelser og tanker likt. Sutra betyr bokstavelig talt "tråden." Dette tråden er i utgangspunktet forbindelsen mellom sutraer i arbeidet. Faktisk, noen kaller det Patanjalis Sutraer Yoga aforismer på engelsk. Det er ikke en helt feilaktig løs oversettelse.

Forstå tekst

Sutraene i teksten er delt inn i fire bøker. Femti en av sutraene finnes i boken som heter Samadhi Pada, femtifem av dem er i Sadhana Pada, femtifem er også i Vibhuti Pada, og tretti fire av sutraer kan finnes i Kaivalya Pada.

Boken Samadhi Pada inneholder sutraer som er mest anses grunnleggende for yoga. Det understreker at yoga handler om disiplin og at det er evnen til å mestre dine følelser og tanker. Mange av de mest kjente yoga sutraer kommer fra denne boken.

I Sadhana Pada, er det mye om praksis siden sanskrit ordet "Sadhana" egentlig betyr praksis. Dette kapittelet er der Kriya Yoga og de åtte lemmer av yoga første vises. Disse aspektene gjenspeiler ideen om at yoga er både uselvisk og åndelig.

Den Vibhuti Pada kan oversettes "power". Rollene sutraene i denne boken er å beskrive og hjelpe yogi å oppnå full bevissthet gjennom yoga. Det er i hovedsak om å oppnå høyere nivåer av bevissthet om seg selv.

Til slutt, betyr Kaivalya Pada, igjen på sanskrit, "isolasjon". Hva denne boken egentlig handler om, skjønt, er å oppnå frigjøring, i henhold til de prinsipper som er nedfelt i den. Yoga lærer å konsentrere seg om seg selv og oppnå høyere nivåer av bevissthet, og denne boken bruker 34 sutraer til å forfølge denne ideen.

De Yogasutra er et fast innslag for mange, og beskriver ideene som ligger til yoga tradisjonen har gått gjennom nyere (fra det 2. århundre f.Kr.), historie.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits