Bhakti Yoga

Bhakti betyr hengivenhet til den Allmektige. Bhakti yoga avtaler med hengivenhet til Gud og oppnå forening med Ham. Dette er den enkleste av alle yogatyper. Denne grenen av yoga lærer forholdet mellom troende og det guddommelige. Det innebærer ikke noen tekniske eller kompliserte prosedyrer. Det er ikke behov for noen intellektuell kapasitet til å mestre denne yoga. Det har appellert til den vanlige mann fordi det gir ham en følelse trygghet og utvikler en form for avhengighet og avhengighet gjenstand for hans hengivenhet.

Bhakti yoga forutsetter at det er en høyere makt som har skapt universet og er allmektig. Denne kraften har kapasitet til å gi nåde og barmhjertighet med ham, og dermed beskytte ham fra alle de skadene og onder. Den hengivne eller bhakta forventes å gjøre seg skikket til å motta denne guddommelige nåde. For dette må han øve hengivenhet og dyd. Hans endelige mål bør være å forene med denne guddommelige kraft og hvile evig i lykke og fred. Den hengivne overgir alle hans motiver og handlinger til guddommelig kraft. Han frasier seg alt ansvar mot de gode eller dårlige konsekvensene av alle sine handlinger, og tilskriver det til vilje Høyesterett.

Hengivenhet og tro spiller en viktig rolle i denne grenen av yoga. Den hengivne eller bhakta er ment å være svært religiøs, bør vedta en vennlig holdning til alle andre levende vesener, inkludert dyr, lese religiøse tekster, konsentrere seg om selve symbolet på det guddommelige, tror og ønsker godt for andre osv Det fine med denne yoga ligger i dens enkelhet. Dette har gjort den til en av de mest tiltalende av alle yoga typer. Etter dette yoga utvikler trygghet i et individ. En fredelig individ vil alltid tenke glade og velstående tanker og vil dermed leve et lykkelig liv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits