fordelene med yoga

Yoga, og fordelen av yoga, er generelt definert som en hinduistisk disiplin som hjelper forene kropp og sinn. Sikte på å oppnå en tilstand av fullkommen åndelig innsikt og ro, det er praktisert i Vesten oftest som fysisk trening praktisert som en del av faget.

Fordelen med yoga praksis er ikke noe nytt. Det har vært kjent i mange år som den perfekte disiplin til å hjelpe en oppnå ro, bedre helse og lengre liv.

Mange mennesker ser fordelen av yoga som noen rare disiplin som involverer yogi er forvridd i unaturlige posisjoner, gjør merkelige handlinger av kroppen, og lever på en fjelltopp eller annet sted i India. Jeg personlig husker en TV-dokumentar for mange år siden med en yogi som hadde sin tunge splittet, bruker den til å rense sine sinus hulrom! Alle som er interessert i yoga har trolig også sett bilder av yogi støtte stor vekt med sine kjønnsorganer.

I denne moderne tid, mye har blitt lært om nytten av yoga. Yoga utøvere oppnå større mobilitet, lengre levetid, og intern lykke gjennom sin praksis av kunsten. Yoga som vi kjenner det i dag er rettet mot å forene sinn, kropp og ånd. Mystikk den hinduistiske disiplin er ikke lenger en myte, og er tilgjengelig med alle villige til å lære.

Yoga praksis er grovt inndelt i tre kategorier - Yoga Postures (Asanas), yoga puste (Pranayama) og meditasjon. Disse kategoriene omfavne fysiologiske, psykologiske og biokjemiske effekter. I tillegg har klinikere sammenlignet disse resultatene mot de vestlige praksis av jogging, aerobic trening, og vekttrening, og finne resultater sammenlignbare.

Den mest populære stil av yoga i vesten i dag er Hatha Yoga. Den er designet for å fokuserer på det fysiske velværet til en person og troende i praksis anser kroppen som redskap for ånden.

Ananda Yoga, en klassisk stil av Hatha Yoga, bruker Asana og Pranayama å vekke, erfaring, og ta kontroll over de subtile energiene i kroppen, og fokuserer på energien til de syv chakraene.

Anusara (a-nu-SAR-a) yoga er definert som "stepping i gjeldende av guddommelige vilje", "etter ditt hjerte", og "flytte med gjeldende av Guds vilje." Dette nye stil, som ble utviklet av John Friend, er definert som "yoga stillinger som strømmer fra hjertet." det er hjerte-orientert, åndelig inspirerende, og er basert på en dyp kunnskap om ytre og indre kroppen innretting. Den er basert på prinsippene om Hatha Yoga og biokjemiske praksis. Studenter av denne disiplinen baserer sin praksis på holdning, handling og justering.

Ashtanga yoga kan muligens være den perfekte Yoga for de som ønsker en skikkelig treningsøkt. Ashtanga ble utviklet av K. Pattabhi Jois, og er svært fysisk krevende. En rekke strømmer, som beveger seg raskt fra en stilling til en annen, utnyttes for å bygge opp styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Denne stilen er ikke bra for starten utøveren, da det krever seks rekke vanskeligheter. De fysiske kravene til Ashtanga er ikke for casual utøveren begynner reisen av yoga fitness.

Bikram Yoga, oppkalt etter sin grunnlegger Bikram Choudhury, er praktisert i et rom med en temperatur på opptil 100 grader. Tjue seks Asanas er utført i en typisk økt, og fokus er på oppvarming og stretching muskler, leddbånd og sener. Hver pose er ledsaget av Kapalabhati Breath, den "pust av ild." Praksis av denne stilen fremmer rensing av kroppen, utslipp av giftstoffer, og maksimal fleksibilitet. Man må være i meget god fysisk form for å praktisere Bikram Yoga.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits