Ccnp Bcmsn Exam Tutorial Vlan Trunking Protocol

Bestått bcmsn eksamen og få ett skritt nærmere å CCNP sertifisering betyr læring og merke detaljer som du ikke var presentert med i ccna studier. (Ja, jeg vet - du hadde mer enn nok informasjon da, ikke sant?) En protokoll har du å lære mer detaljer om er VTP, som virket enkel nok i ccna studier! En del av å lære detaljene er mestre grunnleggende, så i denne opplæringen vil vi gjennomgå grunnleggende om VTP.

I showet VTP statusavlesninger, er "VTP Operating Mode" er satt til "Server" som standard. Jo mer kjent begrep for VTP Operating Mode er rett og slett VTP modus, og server er standard. Det er gjennom bruk av VTP moduser som vi kan plassere begrensninger på hvilke brytere kan slette og lage VLAN.

I Server-modus, kan en VTP bryteren brukes til å opprette, endre og slette VLAN. Dette betyr at en VTP distribusjon må ha minst en bryter i server-modus, eller VLAN etableringen vil ikke være mulig. Igjen, dette er standardinnstillingen for Cisco-svitsjer.

Brytere kjører i klientmodus, kan ikke brukes til å opprette, endre eller slette VLAN. Klienter lytter for VTP reklame og handle deretter når VTP annonser varsle Kunden om VLAN endringer.

VTP Transparent mode faktisk betyr at bryteren ikke deltar i VTP domene som servere og klienter gjør. (Bear med meg her.) Transparent VTP brytere ikke synkronisere sine VTP databaser med andre VTP høyttalere. De trenger ikke engang annonsere sin egen VLAN informasjon! Derfor vil noen VLAN er opprettet på en gjennomsiktig VTP bryter ikke bli utlyst til andre VTP høyttalere i domenet, noe som gjør dem lokalt signifikant bare. (Jeg vet at du husker det uttrykket fra ccna studier!)

Enheter som kjører VTP Transparent mode har noe å gjøre med de andre bryterne i VTP domene, though. Når en bryter kjører i Transparent modus får en VTP reklame, vil det bryter videre at reklame til andre svitsjer i at VTP domene.

Konfigurasjon av brytere som VTP klienter er en fin måte å "tie down" VLAN oppretting til brytere som er under fysisk kontroll. Men dette noen ganger fører til en situasjon der bare VTP kunder vil ha porter som tilhører en gitt VLAN, men VLAN har fortsatt å bli opprettet på VTP server. (VLAN kan opprettes og slettes i gjennomsiktig modus, men disse endringene er ikke annonsert til andre svitsjer i VTP domene.)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits