fremtids utsiktene til data sertivikat værden

Formatet og vanskelighetene med datamaskinen sertifisering eksamener er i stadig endring. Da jeg tok min første sertifisering eksamen (Novell NetWare 3.1x CNA januar 1997), var det ikke noe slikt som en simulator spørsmål, og mine praktiske ferdigheter egentlig ikke ble testet. Eksamenene da var mye tyngre på memorization.

En faktor som bidro til å gjøre opp for det var at Novell eksamen var tilpasningsdyktige. Hvis du gikk glipp av et spørsmål om et bestemt emne, vil du fortsette å få spørsmål om dette emnet før du fikk det riktig. Du kan ikke råd til å være svak i et emne, fordi eksamen vil mest sannsynlig finne det ut og holde trykket du med spørsmål om dette emnet før du mislyktes.

Legge til stress, etter et visst antall spørsmål eksamen kan ende når som helst. Du hadde ingen anelse om hvor mange spørsmål du vil få, bare at du vil få minst 15. Hver gang du treffer på "neste" -knappen etter spørsmål 15, visste du ikke om du skulle få et annet spørsmål, eller hvis undersøkelsen ville plutselig slutter og gi deg et pass eller mislykkes respons.

Tidene har forandret seg. Cisco har ledet an i å innføre simulator spørsmål til eksamen, hvor kandidaten er presentert med en simulering av en ruter eller nettverks og bedt om å utføre oppgaver som noen som er klar til å tjene som sertifisering bør være i stand til å utføre. Dette er en mye bedre test av kompetanse enn eksamen var for åtte år siden.

Hva blir det neste "big jump" i datamaskinen sertifisering eksamener? For å tjene verdens mest vanskelig teknisk sertifisering, CCIE, må kandidaten først passere en streng 100-spørsmålet kvalifisering eksamen, og må da bestå en praktisk lab eksamen. Kandidaten er presentert med en krevende sett av nettverk krav og må bygge dette nettverket på en pod av Cisco-rutere og svitsjer i mindre enn åtte timer.

Dette er bare personlig mening og ikke "innsideinformasjon", men jeg tror den dagen vil komme da CCNA, CCNP og andre Cisco-sertifiseringer vil kreve noen form for hands-on praktisk lab for å tjene sertifisering. Hvilken bedre måte å teste kompetanse enn å måtte utføre oppgaver på ekte Cisco-utstyr? Det ville være mer overhead for Cisco med denne typen testing, siden lab utstyr og laboratorie proctors ville være nødvendig, men allerede ettertraktet CCNA og CCNP skulle bli så mye mer verdifull på arbeidsplassen dersom arbeidsgivere visste at for å tjene som sertifisering, jobb kandidat måtte passere en hands-on eksamen.

Dette ville ha nytte kandidatene også, siden det ville gjøre en enda bedre jobb i å beskytte sin investering i tid og penger. Dette kan også være neste trinn i ferretting ut kandidater som prøver å komme forbi CCNA og CCNP eksamener via braindumps. Som jeg alltid sier til mine studenter og kunder, når du står foran som ruter eller svitsj, er det ingen flere valg ... du enten vet det eller du ikke gjør det!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits