Cisco Ccnp Bcmsn Exam Tutorial Switches Qos And Cisco S Networking Model

QoS er et stort tema på bcmsn og ccnp eksamener, og med god grunn. Ettersom mer og mer trafikk flyter gjennom dagens nettverk, nøyaktig påføring QoS for både rutere og svitsjer blir mer viktig.

Legg merke til uttrykket "nøyaktig påføring". Du må ha en plan på plass før du begynner å konfigurere QoS på brytere, og for å lage en slik plan bør du bruke Ciscos tre-lags hierarkisk modell.

Denne modellen bryter slår ned i tre hovedgrupper - Tilgang, distribusjon og Core. Du er kjent med disse gruppene fra ccna studier, og nå har du til å anvende denne kunnskapen.

Arbeidsmengden QoS bør bæres av Access og distribusjon lag, fordi kjernen laget bryterne trenger å være alene så mye som mulig til sitt primære formål - veksling!

Trafikk bør generelt klassifisert og merket på Access laget. Dette gjør det mulig trafikk som skal tilordnes de ønskede QoS-verdier, og bære denne verdien gjennom hele nettverket.

Hvis du velger å endre CoS-DSCP kartlegginger, dette er vanligvis gjøres på Distribution laget. Siden distribusjon lag brytere vil motta rammer og pakker med QoS verdier fra tilgang laget brytere, bør den aktuelle "tillit" og "ingen tillit" uttalelser konfigureres på de aktuelle distribusjons lag brytere.

Trafikk mottatt av kjernesvitsjer bør allerede være klassifisert og merket etter behov. Nøkkelen med kjernesvitsjer er å bruke en enkel kø oppsett for å holde bytte prosessen raskt. Rask, rask, rask!

Real-verden note - Low Latency Queuing (LLQ) er et utmerket valg for kjernesvitsjer. Navnet sier alt - lav latency! Konfigurasjonen av LLQ er ikke en BCMSN tema, men et raskt søk på ordet lav latency kø vil raskt få opp flere Cisco LLQ konfigurasjonsdokumenter.

Å vite de tre lagene av Ciscos nettverksmodell og den grunnleggende QoS drift og kommandoer er avgjørende for bestått CCNP eksamener, men enda viktigere, har du til å anvende denne kunnskapen nøye og nøyaktig for å gjøre QoS jobbe for deg i dagens produksjonsnettverk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits