Er Reiki en Massage Terapi

Jeg vet ikke om deg, men når jeg går for en massasje jeg forventer massasje terapeut for å bruke sine hender, fingre og kanskje til og med albuene for å løsne min stress-laden muskler. Det er ikke noe mer herlig enn en erfaren par hender som bidrar til å kvitte alle de dårlige ting fra kroppen min som får meg til å bli anspent, engstelig og, kanskje, til en litt ubehagelig å være rundt noen ganger.

Jeg fortsatt levende huske et besøk med en fysioterapeut for et problem som jeg hadde med en disk i halsen min. Disken ble klemming en nerve som ble forårsaker smerter i nakken, ryggen og armen. En spesielt irriterende området var nær min skulder over min skulder blad. Mens jeg satt i en massasjestol, terapeuten brukte albuen til å grave rett i det berørte området med en kraft som forårsaket noen alvorlige ubehag. Men da jeg forlot den morgenen, ble smertene nesten borte. Nå som var massasje!

Nylig ble jeg introdusert til begrepet Reiki. Jeg leste opp på ulike former for massasje terapi og, ganske ofte, ble Reiki oppført som et terapeutisk alternativ eller som en del av pensum på en massasje skolen. Videre lesing om Reiki har fått meg til å stille spørsmål ved referanser til Reiki i samme kontekst som massasje. Faktisk, jeg begynte å lure på hvorfor Reiki ble inkludert i referanser til massasje i det hele tatt. Og jeg er ikke den eneste.

Massasje er generelt definert som "manipulasjon av mykt vev i kroppen for terapeutiske formål, helbredelse eller avslapping." Jeg vil tro at "manipulasjon" er det operative ordet her. Praksisen med Reiki tar en helt annen tilnærming. Som Shiatsu massasje, søker Reiki å balansere "ki" eller "livsenergi" i kroppen. Teorien ifølge en gammel orientalsk filosofi er at hvis denne energien er ute av balanse i kroppen, eller er oppbrukt, så kan en person blir utsatt for fysiske og følelsesmessige plager. Utøvere av Reiki søker å kanalisere energi til sine kunder på en måte som korrigerer ubalanser og fremmer helbredelse.

Men basert på de foreskrevne metoder for å praktisere Reiki, det er ingen "manipulasjon" involvert. Faktisk, i noen tilfeller, er det ikke engang faktiske trykk som er involvert i Reiki behandlinger. Det ville sikkert presentere en konflikt mellom den allment akseptert definisjon av massasje og praktisering av Reiki.

Reiki, som praktiseres i dag, ble utviklet av Dr. Mikao Usui, en minister og leder for en kristen skole i Japan. Hans elever hadde spurt ham hvordan Jesus helbredet. Usui hadde ikke svaret, men ble fiksert på å finne ut hvordan Jesus hadde helbredet syke og infirmed. (Jeg antar "fordi han var Guds Sønn" kvalifiserer ikke som et akseptabelt svar.)

Dr. Usui brukt år på å studere i kristne skoler, buddhistiske klostre og templer. Han fant ingen svar på den helbredende spørsmålet til han la ut på en 21 dagers faste. På slutten av den raske han hadde tydeligvis en åpenbaring opplevelse som viste ham metodene han hadde søkt å forstå. Han satte på en helbredelsestjeneste. Til slutt, han delte sin kunnskap med Dr. Chujiro Hyashi som i sin tur delt kunnskap med Mrs. Hawayo Takata som trente 22 Reiki Masters som deretter delt kunnskap med tusenvis av andre.

I hovedsak overfører Reiki energi fra Reiki utøveren til pasienten. Egentlig lærer Reiki at pasienten trekker denne energien fra utøveren og dermed gi pasienten en aktiv rolle og overordnede ansvaret for sin egen helbredelse. Energien blir deretter realigned og balansert og harmoni er gjenopprettet i kroppen.

Selv om det ikke er en religion er det en god del av åndelighet på jobb i Reiki. Gud eller en universell livskraft er anerkjent og anerkjent som kilden til alt liv energi. Selv om det er bestemte prinsipper som er involvert i Reiki, selve metodene er ganske lik den "håndspåleggelse" praktisert av tro healere av mange trossamfunn. Men "håndspåleggelse" er ikke helt det samme som "manipulasjon av bløtvev" som kreves for å bli definert som massasje.

Det er et par problemer her. Først massasje som en frittstående praksis har kjempet for å bli gjenkjent av det medisinske establishment som en legitim form for terapi og healing. I regi av fysioterapi, massasje er lett akseptert og praktisert å gjenopprette muskelfunksjon og å bistå i rehabiliteringsprosessen. Men det er visningen av mange at massasje terapi er litt av en "kjøter" healing program med innslag av mainstream medisin, alternativ medisin, holistisk helse, New Age sekterisme, seksuell nytelse og mystisk fakery. Det enkle faktum er "manipulasjon av bløtvev" har blitt bevist, og er akseptert som en helbredende modalitet. Det er ønsket om å inkludere noen healing hobby som innebærer berøring, eller til og med nærhet av hånden til kroppen, under overskriften massasje som skaper forvirring og årsaker mistenksomhet.

Forskere og leger har avvist Reiki som en placebo som oppfordrer pasienter til å føle seg bedre fordi de er ment å føle seg bedre. Andre spørsmål om motivasjonen til utøverne er det faktum at Dr. Usui, grunnleggeren av Reiki, bestemt at det må være en "energiutveksling" mellom Reiki healer og Reiki pasienten til å investere pasienten i helbredelsesprosessen. Denne investeringen er penge i de fleste tilfeller, og er en av grunnpilarene i Reiki.

Et annet problem med Reiki blir betraktet som en form for massasje er at noen stater krever at utøvere av Reiki bli lisensiert som massører. Mange Reiki utøvere tvist denne kategoriseringen spesielt på grunn av skillet mellom Reiki og massasje som nevnt i definisjonene presentert tidligere i denne artikkelen.

Så, har Reiki litt av en schizofren personlighet. På den ene siden er kurs underviser Reiki tilbys i mange massasje skoler. På den annen side, mange utøvere selv ikke anser seg massører. Så, det være langt fra meg å prøve og avgjøre denne tvisten i en artikkel. Reiki kan eller ikke kan være en virkelig effektiv form for healing. Alt jeg vet er at jeg fortsatt har problemer med å kategorisere Reiki som massasje. Jeg tror det kan være noen "manipulasjon" av definisjonen av massasje som kreves for å rettferdiggjøre inkludering av Reiki.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits