C S Lewis Prins Caspian

Hvis du nylig har sett den svært populære Disney-filmen "Løven, heksa og klesskapet", kan du være klar over at C. S. Lewis skrev totalt syv bøker om Narnia. Disse er, i rekkefølgen av den interne kronologi av hendelser:

1 - Drømmen om Narnia

2 - Løven, heksa og klesskapet

3- Hesten og hans gutt

4 - Prins Caspian

5 - Reisen til det ytterste hav

6 - Sølvstolen

7 - The Last Battle

Romanen "Prins Caspian" begynner ett år etter hendelsene fortalt i "Løven, heksa og klesskapet" på en jernbaneplattform hvor Peter, Edmund, Susan og Lucy venter på tog som vil ta dem til sine kostskoler. Plutselig føler de seg transportert inn i en annen verden, og etter et par timer med vandrende om de innser at det er Narnia, hvor mange århundrer har gått i mellomtiden.

Den andre tomten linjen innebærer unge prins Caspian, arving til tronen i Narnia, som må flykte fra sin tilranet onkel Miraz. Dypt inne i en skog han oppdager noen av de "gamle Narnia" - snakkende dyr og dverger - og senere bestemmer seg for å utfordre sin onkel for kongedømmet.

Men snart forverres den militære situasjonen for Caspian og hans lille hær, og de ender opp beleiret på Aslan er hvordan, en bakke bygget over stedet av steinbordet som spilte en avgjørende rolle i "Løven, heksa og klesskapet" . Når ting ser helt kald, bruker Caspian hans mest dyrebare objektet, Queen Susans Horn, for å tilkalle hjelp.

Denne anmeldelsen prøver ikke å gi bort for mye mer av tomten og ødelegge leserens glede, så la meg bare si at de to plot-linjer fletter, det er spennende kampscener (inkludert en duell) og en herlig feiring på slutten.

Lewis gjør en god jobb med å vise den gradvise gjen transformasjon av de fire barna, som igjen slår fra å være engelske skolebarn til å bli konger og dronninger av Narnia.

For meg, "Prins Caspian" er en av de tre beste bøkene i Narnia-serien, sammen med "Løven, heksa og klesskapet" og "Drømmen om Narnia". På mange måter gjentar det temaer fra "Løven, heksa og klesskapet", men legger til et interessant perspektiv ved å ha hendelsene i den tidligere boken blitt legendarisk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits