Få boken gjort nå

Jeg tror ikke på skrivesperre. (Jeg kan høre gisp av vantro allerede.) Hør: Hvis du leie en rørlegger til å komme til ditt hus og løse et problem, forventer dere ham å si: "Beklager, jeg kan ikke finne ut hva problemet er. Jeg tror jeg har rørlegger block "? Sannsynligvis ikke, og hvis han gjorde det, ville du kaste ham ut og ringe en annen mann raskere enn du kan si Drano. Ikke at avløp kan sammenlignes med å skrive, men hvis vi følger de riktige trinnene for å få jobben gjort, finner jeg at skrivesperre smelter bort, avløp er unclogged, og ordene begynner å strømme ut vann fra en kran. Men hva er disse "trinn"? Vel, en stor del av min jobb som en bok markedsføring spesialist er å hjelpe mennesker skape noe de faktisk kan markedet: en ferdig bok. Mange av oss har ideer aplenty men ikke en anelse om hvordan å få dem ned på papiret.
 

I motsetning til andre yrker, forfattere opererer under et helt annet sett med regler. Vi ofte kan ikke bare sitte ned og hamre ut en historie, og de som har skapt sin egen formel for å gjøre det. Vi ser denne enorme historien med alle slags retninger vi ønsker å ta det, vi ser coveret, vi ser tegnene ser vi markedspotensialet. Så ser vi Katie Couric eller Oprah smiler og holder opp vår bok for hele verden å se. Så kikker vi ned på skjermen vår og se en pine blinkende markør og blank skjerm. Og vi igjen minnet om hva en svikt vi er. Vi har alle disse historiene, og ingenting på papir. Vi er ideen generatorer. Vi har zillions av dem som kjører gjennom våre sinn, men ingen av dem på papir. Med mindre du gjør dine penger i en tankesmie, som opererer på denne måten sannsynligvis ikke får deg noe nærmere dine mål.

Når et prosjekt vevstoler før oss, er det slik stor elefant - store, overveldende og klar til å trampe oss flate helst. Det er et gammelt ordtak: "Hvordan du spiser en elefant gjør? En bit av gangen. "Det samme gjelder for skriving. Du er ferdig med en bok, ett skritt om gangen. Men å lage disse trinnene, må du først bryte ned boken i håndterbare, bite-size stykker. Dette kan gjøres ved å opprette en TOC (innholdsfortegnelse) som kan veilede deg gjennom boken. Mitt resonnement bak dette er som følger: Du ville aldri tenke på å kjøre fra California til New York uten kart, ikke sant? Vel, hvordan kan du forvente å fullføre boken din uten en? Innholdsfortegnelsen er din veikart, guide deg gjennom boken din. Hvis kapitlene ikke har individuelle posisjoner, og deretter skrive en 2-3 setning beskrivelse av hva kapitlet omfatter. Ikke bli for utdype dette. Husk, det er ikke til i boken din; det er bare en kort beskrivelse. Når TOC er skissert, vil du ha en visjon om boken fra begynnelse til slutt.

Et par ting som skaper denne TOC vil gjøre for deg: Det vil vise deg noen hull i historien som kanskje må fleshed ut, og det vil gi deg en følelse av ferdigstillelse, for å se boken eller prosjektet faktisk blir gjort, og dette er en alvorlig psykologisk opphissende for de fleste forfattere, fordi vi ofte lever i en verden av halv-avsluttede prosjekter. Noen ganger dette trinnet alene kan drive en forfatter nok til å få sin bok gjort, eller i det minste gi den en darned god kick-start.

Når du har utviklet innholdsfortegnelsen, vil du ønsker å gå gjennom den og opprette en "to do" liste. Uansett hva sjanger boken er, vil du alltid ha en liste over gjøremål. Enten det er å få påtegninger, drive forskning, eller få godkjenninger for sitater eller utdrag for boken din, vil denne to-do liste bli enda et annet element som vil bidra til å drive din bok mot ferdigstillelse.

Når to-do liste er gjort, sett det til side. Nå bør du ha det ferdige innholdsfortegnelsen med en visjon av hele boken og en voksende liste over elementer som må håndteres for boken for å få gjort. Nå er den virkelige moroa begynner.

Noen bøker om skriving vil fortelle deg å sette av en dag eller to i uken, eller en kveld her og der for å få boken ferdig. Jeg er uenig med denne teorien, og her er hvorfor: Du trenger å holde ringes inn emnet. Da jeg jobbet på en kommende bok, ville jeg ofte sette prosjektet til side for dager eller uker av gangen, lover meg selv å planlegge tiden "så snart jeg kunne." Vel, som sjelden skjedde. Hva jeg fant er at hvis jeg sette av litt tid hver dag til å gjøre noe på boken, fikk jeg det gjennomført mye raskere.

Jo mer du holder hendene i prosjektet, jo mer vil det bo på forsiden av ditt sinn og på radar skjermen, og jo mer energi du vil investere for å fullføre det. Jeg vil ikke fortelle deg å sette av timer av din tid hver dag - faktisk, trenger du ikke engang å sette av en time. Ta 15 minutter, eller til og med fem - uansett planen tillater. Hvis dette virker som en latterlig kort tid, tenk på dette: Du har nå to-do liste og din skissert innholdsfortegnelsen! . Hvis du er liten tid en dag, plukke en kjapp element fra gjøremålsliste og få det gjort. Hvis du har mer tid, så pund ut et kapittel eller to. Tanken bak å lage gjøremålslister og TOC er å ikke bare gi prosjektet en struktur, men også eliminere eventuelle og alle unnskyldninger for å få det gjort. Ikke lyst til å skrive i dag? Ikke noe problem. Det er trolig et fjell av forskning bare venter på å bli krysset. Få bildet?

Men la oss si at du kan ikke engang komme gjennom innholdsfortegnelsen. "Min bok har for mange lag," du klage. "For mange tilbake historier, tonnevis av ting som skjer. Jeg kan umulig forventes å filtrere den ned i en pen liten TOC. "Ja, du kan, og du må. Hvis boken ikke har fokus, vil boken har ingen fokus. Det er så enkelt som det. Men det stopper ikke der - hvis boken er over alt, og du trenger faktisk klarer å få det gjort, vil du aldri være i stand til å holde leseren interessert fordi du vil være den eneste som vil få det, og hva er poenget med det? Hva du trenger å gjøre i dette tilfellet er å finne "kjernen" av boken din eller fokus på historien din. Spør deg selv: Hva er det én ting denne boken kan ikke uten? Hva er det én ting denne historien sirkler rundt? Det er kjernen. Hvis du fortsatt komme opp med tre eller fire ting som din historie sirkler rundt, du er ikke fokusert nok og heller ikke er din bok. Finner at en ting og bygge din historie eller bok rundt det.

Hvis du følger disse trinnene, vil boken bli ferdig raskere enn du noensinne kunne ha forestilt seg. Og en gang så fryktede skrivevegring vil gå fra en snublestein til en byggekloss.

 

les mer om å komme i gang med skriving

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Book wizard

Book wizard

38, Bergen

The book wizard .jeg er helt ny i blogg værden jeg er nesten 40 år. .2016 var et bra bok år. Jeg er ikke norsk,men bor i bergen, jeg guider deg gjennom stegene for å bygge ditt e-book imperium

Norske blogger Jeg har plassert min blogg i Nesttunnorske bloggkart! [Valid RSS]

Kategorier

Arkiv

hits